آموزش موسیقی به کودک به طور فیزیکی بخشی از سمت چپ مغز را که با پردازش زبان درگیر است، توسعه میدهد و به عبارتی مدارهای عصبی مغز را به روش خاصی به هم پیوند میدهد. همچنین پیوند دادن اطلاعات جدید با آهنگهای آشنا باعث میشود اطلاعات جدید بهتر در ذهن کودکان ثبت شود.
امروزه به دو شکل فردی و گروهی به کودکان آموزش موسیقی داده میشود که اگر بیشتر بر جنبه آموزش گروهی تاکید شود میتواند اثرات مثبت فراوانی برای آنها داشته باشد.
یلدا زند، مربی موسیقی کودکان درباره تأثیر موسیقی بر کودکان به خبرنگار ایمنا میگوید: موسیقی از دوران جنینی بر نوزاد تأثیر میگذارد به طوری که او میتواند در حد خود آن را درک کند و تشخیص بدهد. حتی نوزادی که به دنیا میآید به صداهای اطراف خود حساس است و میتواند به موسیقی عکسالعمل نشان بدهد. اهمیت موسیقی برای پرورش کودکان بسیار زیاد است به طوری که آموزش موسیقی به کودکان تأثیرات مثبتی روی روحیات آنها میگذارد.
وی ادامه میدهد: معمولاً طبق نتایجی که از تحقیقات بهدست آمده است پیشنهاد میشود که آموزش موسیقی به کودکان را از سه سالگی میتوان آغاز کرد. البته که روند آموزشها در هر سنی متفاوت است و باید متناسب با سن کودکان باشد.
بهترین سن برای شروع فراگیری موسیقی
زند که خود موسیقی را از ۱۰ سالگی شروع کرده ضمن تاکید بر اهمیت آموزش صحیح و بموقع به کودکان، تاکید میکند: معمولاً در سه تا شش سالگی کودکان بهتر میتوانند موسیقی را درک کرده و به آن عادت کنند. در واقع این دوران ذهن کودک مانند لوح سفیدی است که آمادگی کاملی برای یادگیری موسیقی دارد. در این سن کودک فارغ از هر گونه درگیری خاصی مانند مدرسه و درس و مشق است و میتواند بدون هیچ دغدغهای ضمن لذت بردن از موسیقی آن را یاد بگیرد و پیشرفت کند.
این مربی موسیقی کودک اضافه میکند: موسیقی در این دوران برای کودکان مانند بازی است و برای تمرینهای جدی در این سن نباید هیچ اجباری بکار گرفت؛ ولی میتوان کودکان را با روشهای خلاقانه و بازیهای سرگرم کننده تشویق کرد. در این سن مربیان بیشتر روی تربیت شنوایی کودکان و مسائلی از قبیل درک ریتم کار میکنند و میتوان در کنار آن از سازهای سادهای مثل قاشقک، مارکاس، زایلوفون و فلوت ریکوردر استفاده کرد. البته در سنین بالاتر انتظار میرود کودک به تمرین موسیقی اهمیت بدهد و خانوادهها باید به جای اجبار کردن، به کودکان انگیزه بدهند و هیچگاه با تندی و پرخاش در این مورد با آنها برخورد نکنند. رفتار مناسب خانوادهها در این نوع موارد میتواند بر انگیزش کودکان تأثیر بسیاری بگذارد. البته امروزه به لطف پیشرفتهای تکنولوژی و ارتباطات، خانوادهها درک بهتری نسبت به گذشته دارند و دیدگاه آنها به این موضوع تغییر کرده است.
منبغ سایت ایمنا